Finland ett land med båtbyggarkonst

Finland ett land med båtbyggarkonst

July 6, 2022 0 By admin

Finland har en lång tradition av att bygga prisvärda båtar av hög kvalité.

Bella och Falcon är två bra exempel på båtar som har sitt ursprung i Finland och som nu säljs till Sverige.

Bella – Här kombineras avancerad produktutveckling och beslutsamheten för att hitta den bästa lösningen i alla situationer.

Bella gjord för alla ändamål
I Bella kombineras vår avancerade produktutveckling och beslutsamheten att hitta den bästa lösningen för alla situationer. Det finns ingen utmaning som Bella inte kan bemöta. De vet vad moderna båtförare kräver och uppskattar, och de har alltid förbundit sig till att göra vårt bästa för att uppfylla dessa förväntningar.

Bella – gjord av kärlek till båtliv
Bellas historia är unik och vittnar om en mans dröm som så småningom utvecklades till en affärsverksamhet i internationell skala.Allt startade från en dröm när Raimo Sonninen byggde sin första båt år 1970. Han drevs av en äkta passion för båtliv och en viljekraft att hitta sätt att njuta av det ännu mera genomgripande.

Det hände mycket under det följande halva århundradet. Verksamheten utvidgades och utvecklades, samtidigt som materialen och produktions-teknikerna förbättrades. När du för ut din Bella i vatten, kan du fortfarande förnimma den unga mannens passion. Allt är där det ska vara, varje detalj förstärker upplevelsen.

Den här känslan försvinner aldrig. Du hittar alltid nya sätt att njuta av båtlivet och det är så det ska vara. Du ska kunna njuta av Bella så som det passar för dig, när som helst.

Flipper – är mångsidiga båtar och lämpliga för flera ändamål. De är dynamiska, lyhörda med smidig körglädje när den är som bäst. Flipper är gjorda för dem som har en passion för båtliv. Allt som krävs för att övertyga är en provkörning.

Flipper satsar på körglädje och den unika skrovsdesignen är känd för sin styvhet, tystnad och fina hantering. Alla aspekter som våra kunder uppskattar när de glider genom vågorna med hastigheter s

Flaggskeppet Flipper 900 ST

Innovativ design:
De nya Flipperbåtarnas formgivning hänför vid första ögonkastet. Designern Espen Thorup har skapat de nya båtarnas innovativa utformning som tillfört ett helt nytt tänkande när det gäller användningen av sittbrunnen.

Det kompetenta skrovet ger en prestanda av toppklass, där båten elegant kommer ur sjön utan planingströskel och detta bidrar till ekonomisk körning i de flesta farter, och som också gynnar miljön. Planeringen och tillverkningen av Flipperbåtarna sker utan att kompromissa med kvalitetsprinciperna. Förutom att båtarna är eleganta och fantastiska att köra, uppfyller de även noggrant moderna säkerhetskrav. Det ger en båt du kan njuta av i många år framöver.

Trenden bland moderna båtar är utombordare Samtliga nya Flippermodeller finns endast med utombordsmotor. Där inombordaren normalt sitter erbjuder Flipper 900 ST en generös akterruff med två rejäla kojer. Ovanpå akterruffen finns en trevlig aktersoffa som kan omvandlas till ett stort soldäck ut mot badbryggan. Ljudet är som en katt spinner med en Verado där bak.

Körningen påminner om känslan i en högklassig bil. Båten kommer snabbt och smidigt ur vattnet utan någon markant planingströskel. Sedan är det bara att stå på. Flipper 900 ST ligger skönt i snäva girar, och kommer snabbt upp igen och accelererar effektivt.

Flipper sätter trenden:
Flipper har skapat ny trend med en modell som kan varieras på olika sätt. Med det stora skjutbara taket stängt ger den bra skydd mot regn och rusk, och med värmaren påslagen har man en trevlig och ombonad kabinbåt. När solen kommer fram kan taket skjutas bort med ett enkelt handgrepp och vips förvandlas 900 ST till öppen solbåt, då har man en modern daycruiser. Flipper 900 ST fungerar utmärkt som en rymlig hardtopbåt, när takluckan är stängd och akterkapellet infällt, vilket passar finfint när man ska åka hem på kvällen.

Rymd och elegans:
Flipper 900 ST är rymligare än andra! Alla häpnar över den optimala planeringen och layouten.Lika lätt att komma ombord från för eller akter, genom den smidiga öppningsbara vindrutan och insteget via badplattformen. Med den stora takluckan öppen blir hela sittbrunnen som en härlig terrass ända ut mot aktern där soldäcket finns.

I busväder har man taket stängt och det smidiga kapellet uppfällt man får då känslan av att sitta på en riktig skärgårdsveranda med härlig utsikt för alla, midsommarfesten eller kräftskivan är räddad.

 

Tre separata sovrum:
Sex personer sover bekvämt ombord, fördelat i den mycket rymliga och avskilda akterruffen med egen ingång, den mysiga och inbjudande loungesoffan som bäddas för två, samt den inventiösa owners cabin längst fram. Elegant ekinredning och moderna ljusa textilier skänker hela båten en lugn och påkostad atmosfär.

Kök och badrum:
Den öppna planlösningen i sittbrunnen rymmer ett modernt mycket välutrustat pentry, som kan glädja den mest kräsne kocken inte minst när takluckan är öppen och man står ute i det fria och lagar mat. Det stora matbordet där sex personer kan trivas blir till glädje för många härliga middagar med familj och vänner. Rymligt, ljust duschrum med wc, kompletterar hela intrycket av väl genomtänkt design med funktion som tilltalar alla.

Aktiv förarmiljö:
Säkerhet och funktion genomsyrar hela intrycket av den väl genomtänkta förarplatsen. Knappar och reglage sitter där man kan förvänta sig. En 12” GPS sitter infälld mitt framför skepparen som lugnt och säkert kan överblicka både på fjärd och sjökort. Mycket bekväm och ergonomiskt designad förarstol gör att man aldrig tröttnar på att sitta bakom ratten i nya flaggskeppet Flippers 900 ST. om de flesta andra bara drömmer om.